woondecoratie set houten plateau met led olielampjes in een mooie grey glass tint. met daarbij een groen kunsttakje

Houten Accessoires: De Perfecte Aanvulling voor Jouw Interieur

Of je nu een liefhebber bent van het knusse landelijke, het minimalistische Japandi, of het strakke Scandinavische interieur, houten accessoires zijn de ultieme toevoeging om jouw huis net dat beetje extra sfeer te geven. In deze blog nemen we je mee langs de verschillende interieurstijlen en laten we je zien hoe je met houten details een warm en stijlvol thuis creëert.

Landelijk: Warm en Knus met Houten Accessoires

Het landelijke interieur draait om gezelligheid en warmte. Denk aan rustieke meubels, zachte kussens, en natuurlijk: hout. Houten accessoires passen perfect in deze stijl. Hier zijn een paar tips om hout op een landelijke manier toe te passen:

 1. Houten Vazen: Zet een grote, robuuste houten vaas op je eettafel of dressoir. Vul deze met droogbloemen of takken voor een rustieke touch.
 2. Houten Dienbladen: Gebruik een houten dienblad voor het serveren van thee of koffie. Het voegt direct een warm en uitnodigend gevoel toe aan je keuken of woonkamer.
 3. Houten Plateau's: Een groot houten plateau op je salontafel is perfect voor het uitstallen van kaarsen, boeken, en kleine plantjes. Het creëert een gezellige en georganiseerde look.

Japandi: Minimalisme Ontmoet Warmte

Japandi is een mix van Japanse en Scandinavische stijlen, waarbij minimalisme en functionaliteit centraal staan. Hout speelt hierbij een grote rol, maar dan op een subtiele en verfijnde manier.

 1. Houten Vazen: Kies voor strakke, eenvoudige houten vazen. Zet er één op een lage kast of op de vloer voor een serene en elegante uitstraling.
 2. Houten Dienbladen: Een eenvoudig houten dienblad kan dienen als een stijlvolle ondergrond voor je favoriete accessoires of als praktisch hulpmiddel in de keuken.
 3. Houten Plateau's: Gebruik een houten plateau om kleine, zorgvuldig uitgekozen decoraties te groeperen. Het helpt om een gevoel van rust en orde te creëren.

Scandinavisch: Licht en Ruimtelijk

Het Scandinavische interieur staat bekend om zijn lichte kleuren en strakke lijnen. Hout wordt vaak gebruikt om een vleugje natuur in huis te halen, zonder het minimalistische karakter te verliezen.

 1. Houten Vazen: Houten vazen met een slank en eenvoudig ontwerp passen perfect in een Scandinavisch interieur. Vul ze met witte bloemen of groene takken voor een frisse, natuurlijke look.
 2. Houten Dienbladen: Een licht houten dienblad kan dienen als een decoratief element op je salontafel. Gebruik het om kaarsen, boeken en kleine planten te groeperen.
 3. Houten Plateau's: Plaats een houten plateau op je eettafel of aanrecht. Het kan dienen als een centrale plek voor fruit, kruidenpotjes of andere keukenaccessoires.

Mix en Match

Het mooie aan houten accessoires is dat ze veelzijdig zijn en in vrijwel elke stijl passen. Combineer verschillende stijlen en creëer een unieke look die helemaal bij jou past. Bijvoorbeeld:

 • Een robuuste houten vaas in een strak Scandinavisch interieur voor een warm contrast.
 • Een Japandi dienblad met minimalistische decoraties in een landelijke setting.
 • Een groot houten plateau op een moderne glazen tafel voor een speelse mix van materialen.

Conclusie

Houten accessoires zoals vazen, dienbladen, en plateau's zijn een fantastische manier om je interieur een warme, natuurlijke uitstraling te geven. Of je nu gaat voor landelijk, Japandi, of Scandinavisch, met hout zit je altijd goed. Experimenteer met verschillende combinaties en ontdek hoe hout jouw huis kan transformeren in een stijlvol en gezellig thuis.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.